Valentínsky Brunch na podporu sebalásky
Zážitkový kurz varenia pre všetkých, čo chcú podporiť aj lásku k sebe.
Máte chuť stráviť tohtoročného Valentína trochu inak, netradične a so štipkou recesie? Čo tak podporiť lásku k sebe? Pozývame vás na nezvyčajné valentínske rande v kuchyni - navaríme si spoločne zdravé, výživné a chutné jedlo, zazdieľajme vzácny čas v príjemnej spoločnosti, poriadne z chuti si zajeme a ešte možno zvýši aj na valentínsku večeru pre vašich domov:)
V Bruncheri nám vždy išlo o to, aby sme šírili myšlienku zdieľania dobrého jedla v príjemnej spoločnosti, venovali pozonosť príprave a v kľudnej a pokojnej atmosfére si vychutnali pôžitok z dobrôt, ktoré sme si pripravili. Tentokrát sme si pozvali vzácnu hosťku, ktorá nás bude sprevádzať celým kurzom a naučí nás niektoré z jej top receptov - Mirku Bajaníkovú. Mirka stála pri zrode obľúbených kaviarní Shtoor a Foxford, kde sa od začiatku venuje tvorbe menu. Budeme mať teda jedinečnú možnosť nazrieť pod jej pokrievku a naučiť sa výborné a doteraz tajné recepty z jej dielne. Bude to po prvý krát, čo zverejní niektoré svoje recepty na kurze varenia, preto využite možnosť a doprajte si takýto darček pre seba, či už prídete sama, pozvete svoju kamošku / kamoša alebo vezmete svojho partnera, možnostiam sa medze nekladú:)
A navyše máme pre každého účastníka aj darček – nevšednú knihu o sebaláske Juliet a tá druhá od Gabi Revickej.
VALENTÍNSKE MENU - čo si spolu pripravíme a zjeme:
Predjedlo: netradičné zdravé nátierky - z tuniaka a bielej fazule & zo sušených paradajok a šošovice
Hlavné jedlo: Kari špenátová štrúdľa s hlivou a tofu
Príloha: Valentínsky zeleninovo-špaldový šalát s restovaným cícerom a červeným dressingom.
Dezert: Čoko brownie
Lektorka – hosťka
Mirka Bajaníková sa vareniu, pečeniu a tvorbe receptov začala venovať na plný úväzok v roku 2010, keď si spolu s manželom Martinom a kamarátmi založili prvú kaviareň/bistro s názvom Shtoor na Štúrovej ulici v Bratislave.
Shtoor bol lastovičkou a priniesol na tú dobu pomerne revolučný koncept ponúkajúci domáce sladké aj slané koláče, dipy, sendviče, polievky či limonády podľa vlastných receptov. Tieto mala od začiatku na starosti Mirka. V roku 2014 prišiel nový koncept – kníhkaviarne s názvom Foxford, ktoré dnes nájdete v piatich rôznych lokáciách vrámci kníhkupectva Martinus. Mirka sa v rámci Foxfordu aj naďalej venuje tvorbe menu pričom jej najmilšia stále zostáva tá sladká časť ponuky.
Je autorkou aj menšej kuchárskej knižky s názvom „Život pod hranicou alebo dvojeurová kuchárka“, ktorú v rámci kampane proti hladu v rozvojových krajinách zostavila z nízkonákladových, no stále chutných receptov.
Lektorka – organizátorka
Tamara Osaďanová, zakladateľka projektu zdravých raňajok a brunchov www.bruncher.sk, mamina 2 detí.
Svoje kulinárske umenie zdravého varenia a pečenia predviedla vo viacerých reláciách Dámskeho klubu na STV1, ako aj v Teleráne na Markíze (jej vstupy si môžete pozrieť tu).
Nahrala viaceré videorecepty zravých raňajok a brunchov v spolupráci s www.cvicte.sk a realizuje kurzy zdravého pečenia a varenia pre dospelých, ako aj pre maminy s deťmi.
Termín kurzu: 14. 02. 2018 15:00 - 18:00 hod.
Trvanie kurzu: 3 hodiny (spoločne aj s hodovaním)
Cena: 55,-€ pre 1 osobu, pre členky OZ E-ženy je zľavnená cena 39,-€ (táto cena platí aj pre ich hostí).
Kapacita kurzu: max 12 ľudí
Kde sa bude konať kurz: Bratislava – Ružinov (presné miesto upresníme po prihlásení)
Prihlasovanie: v prípade záujmu o účasť na kurze sa prihláste na mail tamara@bruncher.sk
Miesto budete mať záväzne potvrdené až po uhradení kurzovného. Nakoľko je kapacita priestorov obmedzená na 12 osôb, doporučujeme prihlásiť sa čím skôr, aby sme vám vedeli zabezpečiť miesto. Prihlášky uzatvárame najneskôr 11.02.2018.
Tešíme sa na vás! Tamara & Mirka